Cazari-Maramures.ro este un portal cu unitatile de cazare din judetul MARAMURES. Veti gasi urmatoarele informatii despre unitati: denumire, adresa, poze, servicii, pret, informatii de contact.
14 cazari disponibile.
Hotel SuperSki Cavnic, str. Maramureșului, nr. 22
Hotelul Superski Cavnic 3* oferă cele mai înalte standarde de confort chiar la baza domeniului schiabil Superski Roata, deține și un Spa gratuit.
Cabana Chiuz Chiuzbaia, str. Groapele Chiuzbăii, nr. 245/ A
Cabana dispune de un living generos, bucătărie complet utilată, 3 dormitoare cu 11 locuri si 3 băi.
Apartamente Mountain SuperSki Cavnic, str. Maramureșului, nr. 18
Sunt 2 apartemente moderne cu facilități de gătit și jacuzzi, unul din apartamente cu șemineu, foarte aproape de pârtille de ski.
Vila D&D Moisei str Principala nr 392/a
16 locuri 7 camere 7 băi Vila oferă 3 dormitoare cu baie privata si 3 dormitoare cu baie comnua ,o Bucătărie complet utilată și un living foarte mare. Vila se inchiriaza de obicei in totaliate si pretul pentru toata vila este de 900 Ron pe noapte in afara sarbatorilor.
Magus Hotel ★★★★ Baia Mare, str. Dura, nr. 4
Scopul nostru este de a oferi experiențe memorabile oaspeților care ne vor onora cu vizitele lor și promisiuniunea că vom oferi cele mai bune servicii
Lostrița - Păstrăvărie, Hotel & SPA ★★★★ Baia Mare, str. Blidari, nr. 13B
Hotelul este complet nou, are camere confortabile și o minunată păstrăvărie. Restaurantul și terasa sunt spectaculoase.
Casa Călina Breb, nr. 211
O casă de lemn foarte autentică și confortabilă într-unul din cele mai frumoase sate din Maramureș.
Cabana Paulownia Budești, nr. 1
Cabana din lemn complet echipata, cu 2 dormitoare și cu un hectar de natura pura.
Hotel Roman ★★★ Borșa, str. Brădet, nr. 2, bl. A
Hotel Roman - Prietenul tău în Maramureș.
Despre Maramures
Maramuresul se bucura de un peisaj unic. Munti inalti, dealuri inverzite, rauri mai largi sau mai inguste, lacuri, paduri, pasuni, toate alcatuiesc una din cele mai frumoase regiuni ale Romaniei.
Sărbătorile creștine, ținute cu sfințenie, prin post și rugăciune, se împletesc aici cu ritualuri și credințe populare: obiceiuri de găsire a ursitului, de alungat duhuri rele, obiceiuri pentru a avea recoltă bogată și căsnicie trainică și altele atâtea și atâtea, creând o lume fascinantă și miraculoasă. Iar când toate acestea se îmbină și cu buna dispoziție, cu jocul și „horitul”, spectacolul pentru oaspeții din alte colțuri de lume este desăvârșit, în orice anotimp ar sosi.
Viața la țară în Maramureș este orânduită în mare parte după muncile câmpului și după marile sărbatori creștine. Începutul de an e animat de sumedenia de obiceiuri de Anul Nou și Bobotează.
Primăvara este dedicată obiceiurilor de cinstire a primului gospodar ieșit la arat (Tânjaua de pe Mara, Udătoriul din Șurdești) și marii sărbători a Paștelui.
Vara, maramuresenii petrec la sarbatori ale cositului, respectând obiceiurile de Sânziene și tradițiile legate de ziua Sfintei Marii și de zilele sfinților.
Toamna, în timp ce se bucură de bogăția recoltei, oamenii se adună la jocuri ale satului, unde pe muzica ceterașilor, flacăii mai tineri joacă patimaș fetele, iar bătrânii se cinstec cu un pahar de horincă. Asta până la Lăsatul Secului, care marchează începutul pregătirilor pentru Crăciun, sărbătoarea cea mai frumoasă de peste an, când văile Maramureșului răsună de glasurile colindătorilor.