Poiana Creasta Cocoșului - Breb

Cazare în Poiana Creasta Cocoșului - Breb

Rezervarea prin Cazari-Maramures.ro este gratuită, nu se percep costuri de intermediere, nu se vor ivi alte cheltuieli ascunse, pentru cazare vei plăti direct proprietarului.
Rezervă acum! Fără taxă de rezervare!

Poiana noastră-i în capătul satului, departe de zgomot și agitație, acolo unde apa vine direct din Munții Gutâi și iarba-i verde și fragedă.

Evaluări de la oaspeții cazați in Poiana Creasta Cocoșului

Detalii despre Poiana Creasta Cocoșului

casă de oaspeți
33 (14 camere, 11 băi)
după ora 15
înainte de ora 12
da
nu
interzis
română
Rezervare fără avans!
Nu este necesară nici plata în avans, nici card de credit, astfel rezervarea poate fi anulată oricând!
Suma se achită la fața locului la proprietar.

Dotări și servicii

Poiana noastră-i în capătul satului, departe de zgomot și agitație, acolo unde apa vine direct din Munții Gutâi și iarba-i verde și fragedă.

Descriere

A fost o dată ca-n povești, a fost ca niciodată, un sat fain de vacanță în Breb, chiar sub creastă. Poiana noastră-i în capătul satului, departe de zgomot și agitație, acolo unde apa vine direct din Munții Gutâi și iarba-i verde și fragedă. Ca să completăm “tabloul” de basm popular românesc, am adus cu multă atenție 4 case vechi și tradiționale de pe vremea bunicilor, le-am reasamblat și le-am aranjat cu cele mai faine păretare, farfurii și alte frumuseți găsite prin Maramureșu’ nostru drag. Ne-am luat și animale ca locu’ să prindă viață: cățeii-s paznici, pisicile gazde, gâștele-s la întâmpinarea oaspeților și mieii-s parteneri de plimbare. Pentru că am vrut să readucem la viață vremurile pe care le-au trăit bunicii noștri, am arat pământul, am semănat tot felul de bunătăți să vă punem pe masă numa’ legume naturale! Ne-am asigurat și pe timp de iarnă, să știți! Sera-i lângă noi, aproape, să ne luăm oricând ce ne trebuie! Despre frumusețile pe care ni le povestește Brebul, nu vă spunem încă.... vă așteptăm la noi ca să le descoperim împreună!

POIANA CREASTA COCOȘULUI

Viziunea pe care pune accentul proiectul in sine este simplitatea. Noi consideram ca strabunicii nostri au dobandit de-a lungul vietii foarte multa intelepciune. Astfel am extras cat mai multe de la dansii pentru a pune bazele la un turism plin de experiente.

Ce am reusit sa obtinem noi prin acest proiect si ce dorim sa dezvoltam de la an la an, este traiul simplu, sanatos si adevarat. Nu avem wi-fi (doar in cazuri si cereri exceptionale, de regula refuzam clientii frumos) si nu avem televizor. Abstract, nu? Mai mult, incurajam plimbari, drumetii, diverse activitati in functie de sezon si multe multe experiente privind natura, satenii si animalele. Nu este nimic mai frumos decat a te plimba printre animale si printre oameni simpli, de-ai locului. Un tărâm unde nu sunt cunoscute multe dintr-ale urbanismului, insa daca doriti detalii despre legume, plante, ceaiuri, animale, gospodarii, agricultura, pomicultura, diverse informații despre natura din zona, satenii sunt adevarati maestrii. Va veti minuna de mai multe animale, o parte dintre ele sunt in tarcuri, altele in libertate totala, dar garantat toate sunt prietenoase cu oaspetii.

A FOST O DATĂ CA-N POVEȘTI,

A fost ca niciodată, un sat fain de vacanță în Breb, chiar sub creastă.

Viteza necesara omului pentru a se adapta astazi in viata, forteaza pe fiecare individ in parte, sa-si suprasolicite multe dintre abilitatile lui. Nu avem capacitatea sa tinem acest ritm in care stresul navaleste peste noi. Acesta nu este un mod natural de a trai, astfel ajungem sa fugim prin viata, ne-o facem mult prea scurta, mult prea reactiva raportat la pulsul societatii moderne. Ei bine.. aici la noi, nici nu se pune vorba de asa ceva. Aici veti experimenta ce inseamna sa mananci la foc sau cu mana. Veti vedea de fapt cat dureaza ziua traind intr-un ritm normal. O sa simtim cat de importanta este plimbarea pe jos, pentru o pofta sanatoasa de mancare, dar si pentru un somn mult mai echilibrat decat cel care-l practicati in conditiile urbane. A trai intr-o comunitate simplista, veti experimenta ce inseamna sa va salute vecinii sau pur si simplu necunoscutii pe care ii veti intalni prin sat. In Budesti inca se mai bate potcoava calului, se face otava manual, porcii sunt hraniti cu alimente naturale si cu lapte de casa… se mai cresc animale ca pe vremuri, inca se mai face agricultura ca pe vremuri, nu chimic, nu sintetic.

VIAȚĂ…

Noi consideram ca aceste vremuri moderne vor inghiti si aceste bijuterii lasate de Dumnezeu si avem de gand sa resuscitam acest spirit al strabunilor, vrem sa imbinam aceasta intelepciuna reala ramasa cu tot ce este practic si locuibil. Dupa cum veti vedea conditiile noastre au un standard sa infrunte orice iarna grea, dar si orice vara secetoasa, pentru ca am fost consiliati de batrani pentru a avea cea mai echilibrata experienta, indiferent de anotimp. Mai mult.. daca doriti sa puneti mana pe secure si sa taiati lemnele pentru a va face foc in soba, sunteti invitatii nostri. Daca doriti sa gustati o parte din experienta strabunicilor, de exemplu sa vedeti cum isi faceau ei cafeaua si in cat timp, dati-i bataie! Daca vreti sa va punem la dispozitie produsele noastre naturale si preparate de bucataresele locului si sa vi le preparati pe soba, ca pe vremuri.. dati-i bataie! Noi va incurajam sa folositi acest stil de viata, sa experimentati si sa simtiti terapia deplina a acestui loc.

Specialistii si consultantii nostri sunt localnicii locului, satenii pe care vrem sa-i imputernicim, vrem sa le dam un motiv bun pentru care sa nu se lase niciodata de agricultura organica, cresterea naturala a animalelor, simplitatea vietii de care fiecare avem atat nevoie. Pentru o minte sanatoasa, un corp echilibrat si un suflet placut in fata lui Dumnezeu va mai zicem doar atat: Doamne ajuta!

Verifica disponibilitate